Veelgestelde vragen

 • Regel uw zorg eenvoudig online
  Wilt u uw eigen dossier inzien? Wilt u uw lab uitslagen op uw computer binnenkrijgen met een toelichting van uw huisarts of praktijkondersteuner? Hebt u uw medicijnen op en een herhaalrecept nodig? Of wil u een korte vraag stellen aan uw huisarts, eventueel met een foto er bij?

  Dat kan allemaal met MijnGezondheid.net.
  Alle patiënten van 16 jaar en ouder kunnen direct gebruik maken van MijnGezondheid.net. U hoeft u niet eerst aan te melden.

  Om in te loggen heeft uw DigiD nodig. Ga direct naar inloggen.

  Aan MijnGezondheid.net is nu ook een app gekoppeld: MedGemak .
  Wilt u gebruik maken van de app MedGemak? Log dan eerst in bij MijnGezondheid.net en registreer uw smartphone.

   

  Klik hier voor de folder:
  MijnGezondheid.net
  Medgemak

 • Ja, het is mogelijk om via mijngezondheid.net of  via de app MedGemak digitaal een afspraak te plannen bij uw huisarts. Hiervoor moet u wel over DigiD beschikken. 

  Heeft u vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.

 • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

  Wij willen u vragen om zo duidelijk mogelijk aangeven te geven welke klacht u wil bespreken. Wanneer u meerdere klachten met de huisarts wil bespreken, geeft u dit alstublieft door aan de assistente, zij zal indien noodzakelijk extra tijd voor u reserveren.

 • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

 • Wanneer uw huisarts met u heeft afgesproken dat u bloed moet laten prikken, krijgt u geen aanvraagformulier meer mee. De huisarts heeft het laboratoriumformulier digitaal ingevuld en aangevraagd.

  Belt u voor het maken van een afspraak naar telefoon nummer: 0570535464.

  Per 1 oktober kunnen patiënten voor een bloedafnameafspraak zelf online een afspraak maken in www.dz.nl/MijnDZDe mogelijkheid om te bellen voor het maken van een afspraak blijft voorlopig ook bestaan. Op  www.dz.nl/onlineafspraken  vindt u uitgebreide informatie over het maken van een online bloedafname afspraak, veel gestelde vragen en een instructievideo.

  Het prik laboratorium is in Twello van maandag tot en met vrijdagochtend tussen 08.00 – 12.00 uur geopend,  wanneer u in het bezit bent van een patiënten pas van het ziekenhuis neemt u deze dan mee wanneer u gaat bloedprikken.

  Mocht u deze pas niet in uw bezit hebben neemt u dan een geldig ID-bewijs, rijbewijs of paspoort mee.

  Voor de uitslag kunt u na 2 werkdagen telefonisch contact opnemen met de praktijk.

 • Uw huisarts doet geen rijbewijskeuring. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met een C/D/E rijbewijs, chauffeurs ouder dan 75 jaar (75-plusser) en overige automobilisten welke een rijbewijskeuring moeten ondergaan, kunnen terecht bij het Kulturhus Jachtlust in Twello

  Adres: Jachtlustplein nr. 11.

  Dit kan alleen door vooraf een afspraak te maken via het landelijk afsprakenbureau, telefoonnummer: 088-2323300.

  Via de website www.regelzorg.nl https://regelzorg.nl/ vindt u aanvullende informatie betreffende de rijbewijskeuring en u kunt eventueel  zelf een datum plannen voor uw rijbewijskeuring.

  Vanaf 20 augustus 2020 verzorgt Zorgsaam Twelo iedere derde donderdagmiddag van de maand (van 13.30 tot 16.00 uur) rijbewijskeuringen aan de Duistervoordseweg 57 in Twello. Dit is zowel voor leden als voor niet-leden. Een rijbewijskeuring kunt u aanvragen via telefoonnummer: 055-5889858 of via www.zorgsaam.nl, hier vindt u ook de tarieven.

 • Nee, wij willen graag dat u het probleem eerst met uw huisarts bespreekt. Deze kan beoordelen of verwijzing naar de praktijkondersteuner GGZ de beste optie is, of dat er andere mogelijkheden zijn. Een bezoek aan de praktijkondersteuner gaat NIET ten koste van het eigen risico!

 • Wie kan uw huisarts- en apotheekdossier bekijken?
  Als u ziek bent, wilt u goede en veilige zorg ontvangen. Meestal kunt u met klachten over uw gezondheid terecht bij uw eigen huisarts of apotheek. Die houden beiden een dossier bij over de zorg die zij aan u leveren.

  Lees meer

 • Wanneer u een afspraak met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente vergeten bent kunnen wij kosten in rekening brengen.

  Wij reserveren tijd voor u, tijd welke niet beschikbaar is voor een andere patiënt. Mocht u verhindert zijn dan horen wij dit graag zo snel mogelijk telefonisch van u, wij kunnen dan de vrijgekomen afspraak gebruiken voor een andere patiënt. Wanneer u een afspraak vergeet zal de assistente u proberen te bellen. Mocht het vaker voorkomen dat u de afspraak vergeet dan krijgt u een nota van ons. De zorgverzekeraar vergoed deze kosten niet.

  Mocht u vragen hebben betreffende het niet nakomen van u afspraak of over een nota neemt u dan telefonisch contact op met de assistente.

 • Wanneer de praktijk op werkdagen tijdens kantooruren (maandag tm vrijdag 08.00-17.00uur) gesloten is in verband met bijvoorbeeld vakantie, nascholingen etc. en u heeft dringend een huisarts nodig dan kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk.

  De assistente is telefonisch bereikbaar voor dringende vragen welke niet kunnen wachten.

  Heeft u dringend een spoedgeval telefoonnummer: 0571-226666 toets een 1

  Voor overige dringende vragen aan de assistente telefoonnummer: 0571-226666 toets een 3

  Voor het bestellen van u herhaalmedicatie kunt u de receptenlijn inspreken, telefoonnummer: 0571-226666 toets een 2

  Buiten kantoortijden en in het weekend kunt u bij dringende gevallen contact opnemen met de huisartsenpost in Deventer, telefoonnummer: 0570-501777

 • Het Deventer ziekenhuis mag uw medische gegevens alleen delen met bijvoorbeeld uw huisarts, als u toestemming hiervoor heeft gegeven.

  Wanneer u toestemming geeft kan dit op de volgende manieren:

  • u geeft bij de huisarts of assistente aan dat u akkoord bent voor inzage in uw medische gegevens.
  • wanneer u het ziekenhuis bezoekt kunt u uw toestemming doorgeven aan de specialist of assistente.
  • u kunt het zelf registreren via www.dz.nl/mijndz

  Voor meer informatie raadpleeg de website www.dz.nl/toestemming

 • Wanneer de huisartsen met vakantie zijn, is er in de praktijk een assistente aanwezig. De assistente is uitsluitend voor dringende zaken telefonisch bereikbaar. Wanneer u door een arts beoordeeld moet worden zal de assistente een afspraak voor u maken bij een van de waarnemende collega’s. Heeft u een niet-dringende vraag, dan adviseren wij u om na de vakantie contact op te nemen met de assistente.

 • Per 1 januari 2023 vergoeden zorgverzekeringen geen middelen met vitamine D meer. Patiënten kunnen vitamine D voor een laag bedrag zelf kopen bij de apotheek, supermarkt of drogist. Ook op recept wordt vitamine D niet meer vergoed.

  Vitamine D wordt vanaf 2023 niet meer vergoed

 • 17-07-2023

  Wanneer u in aanmerking komt voor de griepspuit ontvangt u hiervoor per post een uitnodiging. Op dinsdagmiddag 17 oktober kunt u de griepspuit komen halen. Het tijdstip wanneer u kunt komen staat in uw uitnodiging vermeld.
  Locatie Sportcafé van sporthal de Jachtlust, Jachtlustplein 5 in Twello.

  Neemt u de uitnodiging mee wanneer u de griepspuit komt halen. De uitnodigingen ongeveer 2-3 weken van tevoren verstuurd. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en wel in aanmerking komen voor de griepspuit wilt u dan contact opnemen met de assistente, Tel: 0571-226666.

  Wanneer u geboren bent tussen 01.01.1957 en 31.12.1960 komt u ook in aanmerking voor een pneumokokken vaccinatie. De uitnodiging hiervoor ontvangt u gelijktijdig met de uitnodiging voor de griepspuit. Wanneer u eerder heeft aangegeven geen griepspuit te willen, kan het zijn dat u wel een uitnodiging ontvangt voor de pneumokokken vaccinatie.

  Het kan geen kwaad om in korte tijd of gelijktijdig deze vaccinaties te krijgen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren.

  Voor meer informatie over de griepspuit kunt u de volgende websites raadplegen:
  https://www.rivm.nl/griep-griepprik

  https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen-griepprik

  Voor meer informatie over pneumokokkenvaccinatie kunt u de volgende website raadplegen
  https://www.rivm.nl/pneumokokken/pneumokokkenprik

  https://www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken